Minőségirányítás

Pannon Növényolajgyártó Kft.

A társaságunknál működtetett minőségirányítási rendszer a következő szabványoknak, követelményrendszereknek megfelelően lett kialakítva:

  • GMP + FSA B2 (2010) szabvány szerinti takarmánybiztonsági rendszer,
  • Kosher rendszer,
  • Codex Alimentarius CAC/RCP 1-1969 rev. 4-2003 szerinti HACCP rendszer,
  • Danube Soya rendszer (nyomonkövethető, GMO mentes szójatermékek)

ISCC EU és DE (International Sustainability and Carbon Certification) valamint BÜHG (bioüzemanyag üvegházhatású gázkibocsátás) fenntarthatósági rendszerek.

Minőségügyi politikánk az általunk feldolgozott takarmányok és élelmiszer alapanyagok gyártása során „a farmtól – a felhasználóig” szemléletmódot tükrözve, az előállított takarmányozási célú termények és élelmiszer alapanyagok élelmiszerláncban betöltött szerepének megfelelően a végfelhasználó/humán fogyasztó szükségleteinek minden tekintetben biztonságos kielégítésére fókuszál.

A minőségügyi rendszerünk alapvető szerepe a nemkívánatos események megelőzése, illetve hatásuk csökkentése a fogyasztókra és teljes termelési lánc minden szereplőjére, beleértve az alvállalkozókat is.

Célunk olyan termékek előállítása és szolgáltatások nyújtása, melyekre vonatkozóan garantálható az emberek, az állatok és a környezet biztonsága és a vevői igényeket teljes mértékben kielégíti. Ezzel együtt jár, hogy e termékek és szolgáltatások alvállalkozói megfelelnek az előírt szabványoknak, jogszabályoknak és egyéb szabályozóknak. A teljes láncban szem előtt tartjuk és minden körülmények között megfelelünk az etikai követelményeknek.
A Pannon Növényolajgyártó Kft. több laboratóriummal rendelkezik, amelyben az alapanyag félkész és késztermékek minőségi valamint bizonyos takarmánybiztonsági paramétereit új, fejlett gyorsmérő műszerek segítségével ellenőrizzük.

Process certification